Nieuws

Knappe prestaties CSG dames op NK tijdrijden en WK voor masters

NK TIJDRIJDEN - Nijeveen

Hoewel het NK tijdrijden alweer een tijdje geleden is, is toch de prestatie van de CSG dames vermeldenswaardig. Het NK werd verreden op een biljartvlak parcours in de polder tussen Meppel en Steenwijk, meer precies in Nijeveen, richting Kolderveense Bovenboer, u ongetwijfeld bekend. De deelnemers dienden twee ronden van 11 km af te leggen, kortom er moest 22 km gebeukt, getrapt en gestoempt worden. CSG is al jaren actief in het tijdrijden en zeker bij de masters een gekende club "specialisten". Bij de dames 35+ voegde Larissa Drysdale nog maar eens een titel toe aan haar indrukwekkende palmares. Dubbel succes voor CSG want voorzitter Lyke Rots pakte op gepaste afstand het zilver.

WK Masters - Aalborg (D)

Donderdag 29 augustus werd in Aalborg het WK tijdrijden voor amateurs/masters (m/v) verreden. Namens CSG was Larissa, uiteraard, present. Een zekerheidje eigenlijk, want Larissa rijdt bijna jaarlijks het WK. In het verleden pakte Larissa al een hele rits titels en medailles. In 2024 voegde zij een knappe 4e plek bij de dames 50+ aan deze erelijst toe. Larrisa strandde op 21 seconden van het brons...
Op zondag 1 september werd de wegrit van het WK verreden. De kleuren van CSG (weliswaar in het oranje) werden verdedigd door Harriët Middendorp en Onno Molenkamp. Beide CSG'ers hadden zich geplaatst bij de UCI Granfondo in Aken in mei. Onno reed bij de M40+ en kon lang mee in het eerste peloton. Echter, op het laatste klimmetje op 25 km van de finish kraakte Onno en moest hij de voorsten laten gaan. Hij eindigde ver in de middenmoot of "de vroege achterhoede".
Harriët had zich middels een podiumplaats in Aken geplaatst voor het WK. In Aalborg reed ze de tweede cyclo/wegwedstrijd in haar carrière, die werd gekenmerkt door een flinke portie chaos. Het damespeloton werd overvleugeld door diverse waaiers mannen, die later gestart waren. Hierdoor was het ietwat onoverzichtelijk maar ook taai om aan te haken. De sterkere mannen reden ook het damespeloton aan flarden, waardoor de voorste dames uit het zicht raakten. Harriët: "Al met al een hele leuke ervaring, zware koers, maar ik ben blij dat ik veilig de finish heb gehaald." En hoe, een knappe 5e plek was een mooi en knap resultaat!

CSG Dames op stoom!

Ook elders reden CSG dames vooraan. Zo pakte Ellen van der Kley op 1 september de winst bij de cyclo Charly Gaul in Luxemburg.
Bettina Zijlstra reed half augustus naar de dagwinst in de graveltijdrit in Halmstad (Zwe) en legde daarmee de basis voor de eindwinst voor de Zweedse graveldriedaagse (ITT + 2 etappes). 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren